Kubbelerin Altında Kahve Deneyimi: ANBASSA

Kubbelerin Altında Kahve Deneyimi: ANBASSA

Fransa’nın Pantin şehrinin merkezinde yer alan 1935 yılında inşa edilmiş yapı, Office Abrami Rojas tarafından bir kahve dükkanına dönüştürüldü.

Fotoğrafçı: Francesca Iovene

Mimarlar, zengin bir tarihe sahip yapının orijinal dokusunu onurlandıran özgün bir iç mekan tasarımı yapma fırsatı yakaladılar.

“Duvarları ve taşıyıcı yapıyı ortaya çıkardığımızda, yalıtım panellerinin ardına gizlenmiş olan betonarme ve cam kubbeleri keşfettik.”

Yapım ve tasarım sürecinde, müşteri ve işçilerle sürdürülen kesintisiz iletişim, akılcı çözümler üretilmesiyle sonuçlandı. Özel üretim çelik mobilyalar, terakota kaplama ve zamanla oluşan patinalar eşliğinde minimalist bir mekan yaratıldı. Özgün tasarım sonucunda, eski ve yeni dokuların birbirini beslediği bir renovasyon projesi ortaya çıktı. René Tanalias’ın (1898 – 1985) Art Deco stilinde tasarladığı kubbeler ile gün ışığı iç mekana taşındı ve mekanın geometrik yapısı vurgulandı.

Geniş cam yüzeylerle sınırlanan laboratuvar ile tadım alanı ofisten ayrıldı. Üç alan, bina planının algılanmasına ve kahve kavurma, satış ve tadım işlemlerinin birleştirilmesine olanak tanıyacak şekilde, görsel ve fiziksel olarak birbirine bağlandı. Şeffaflık, doğal ışık, eskiye saygı ve el yapımı malzemeler, projenin temellerini oluşturdu.

Etiketler

Bir yanıt yazın